Home > Actueel > Nieuws > Het Nachtgravers schopje van: Hannie van Dijk - Arts

Actueel

Nieuws

Het Nachtgravers schopje van: Hannie van Dijk - Arts

27 januari 2021 - Iedere 2 weken wordt het schopje doorgegeven aan een Nachtgraver die over zijn of haar favoriete carnavalsmoment verteld. We hopen dat we de lezers hiermee toch een beetje een carnavalsgevoel kunnen geven.

Wat een eer dat ik het schopje heb gekregen van Tonny, bedankt hiervoor.

Mijn carnaval bij de Nachtgravers begon al heel lang geleden, nou ja heel lang........

Sinds dat ik geboren ben heb ik elk jaar carnaval gevierd samen met ons pap en mam, eerst altijd in Balgoij bij de Moaslanders. Ons pap zat daar bij de raad van Elf en ons mam heeft jaren bij de dansmariekes gezeten. Toen ik 5 jaar oud was werd ik bij de Moaslanders gevraagd om page te worden, helemaal blij natuurlijk. Elk jaar deden we ook mee met de optocht met de straat, we hebben wel wat prijzen gewonnen toen.

Ik was 8 jaar toen ons pap en mam besloten om een nieuw avontuur aan te gaan in de Petjes Bar te Overlangel. Het was net zo’n dorp als Balgoij dus we hoefde niet te wennen en ja hier vierden ze ook elk jaar carnaval zoals het hoort. De Nachtgravers hadden ook dansmariekes, ik werd hier al snel lid van, we oefende elke week op donderdags bij ons thuis in de zaal. Dit moest ook wel want het ging niet alleen om het optreden met de carnaval, we zijn op vele toernooien geweest in Nederland en Duitsland en wat waren we goed!! Nederlands kampioen en zelfs Europees Kampioen, waar ons mooie dorp ook heel erg trots op was. Toos van Heumen was destijds onze trainster en later samen met haar dochter Monique. Tijdens de carnaval omkleden bij Riek van Dijk, later bij Ans Vierstraeten, en dan snel naar de Petjes Bar om onze dans te presenteren aan onze eigen Nachtgravers waarna Jan van de Burgt vol trots weer al onze prestaties aan de mensen vertelde. Dit was een mooie tijd.In deze tijd kon een prins altijd kiezen uit 2 pages vanuit de dansgarde, ik ben een aantal keren vereerd geweest om dit te mogen doen, bij Prins Harry en Prins Rien. Als je page was had je verplichtingen en mocht je ook altijd mee naar allerlei uitwisselingen, wat gezellig vond ik dat. Helaas kwam er een einde aan de dansmariekes, ze hebben het nog wel een keer geprobeerd om op te zetten maar te weinig animo, heel jammer. We verhuisden toen ik 18 was weer terug naar Wijchen, maar Langel zat in ons hart en we waren er dan ook elk weekend te vinden, vooral zondag na het korfbal en voetbal. Zo werd er dus ook gewoon nog carnaval gevierd in Langel bij de Nachtgravers, dan bleven ons pap, ons mam en ik, bij Laura en Hans slapen. Ik kreeg al snel verkering met Andre en zo belandde ik bij de PLOG, het was een hele leuke en gezellige tijd en we hebben veel prijzen gewonnen maar het bouwen lag me niet zo. Toen we stopte bij de PLOG gingen we als individu zonder groep naar de carnaval.

In 2000 stond ik nog een keer als page samen met Mary op het podium van de Nachtgravers dit na een weddenschap met Marcel vd Loop die toen Prins was, zijn adjudant was toen Barry Voet en Andre was Nar, hij wist ook nog een aantal andere te strikken voor bij de Raad van Elf, dit was een slimme zet van Marcel. Als we naar de carnaval gingen stonden we toch vaak met een hele groep bij elkaar, later vormde we met deze groep CV De Natte Schuit. Het is een leuk en ‘bont’ gezelschap van jong (6 jaar) tot oud (79 jaar). We hebben in 2013 het Carnalallen gewonnen, wat waren we blij en wat zongen we goed! Nu doen we zelfs iedere keer met een pronkzitting mee. Ook zijn we in 2017 voor het eerst mee gaan doen met de optocht......wie had dat gedacht!! Ik heb maar 1 jaar de carnaval moeten overslaan en dat was toen mijn oudste dochter Meis op carnavals maandag geboren werd, nu dit jaar 11 jaar geleden en weer op carnavalsmaandag jarig!!

Ik heb dus vele momenten waar ik op terug kan kijken, allemaal mooie momenten met veel mooie en gezellige mensen uit onze 3 dorpen......vele carnavals verenigingen die als ze bij elkaar staan in de tent op de Brink maar een vereniging zijn..... De Nachtgravers!!

Mijn carnavalshart ligt in dit mooie dorp, bij de Nachtgravers en ik hoop ook dat we nog heel lang carnaval mogen vieren.........helaas slaan we dit jaar over maar hopen er zeker volgend jaar weer tegenaan te gaan........

Ik ga het schopje doorgeven aan ook een echte Nachtgraver, samen hebben wij vaak veul schik en drinken graag samen een biertje tijdens de Carnaval! Hij heeft me nog wat belooft voor de toekomst en daar hou ik hem ook aan als het ooit zover is........dus bij deze gaat het schopje naar Sjaak Ermers!!

Volg ons ook via: Facebook, Twitter en Instagram Instagram
© Copyright 2021 - Alle rechten voorbehouden