Home > Actueel > Nieuws > Carnaval 2021

Actueel

Nieuws

Carnaval 2021

30 september 2020 - Beste inwoners van Overlangel, Neerloon en Keent, Beste Nachtgravers,

Bij deze willen wij jullie een korte update geven over de stand van zaken met het oog op carnaval 2021 en tevens het voorlopige standpunt van ons als bestuur van de stichting.

Het Coronavirus lijkt voorlopig een behoorlijke sta-in-de-weg te zijn voor alles wat met carnaval te maken heeft.
De 1,5 meter maatregel vanuit de overheid zorgt ervoor dat het carnavalsfeest zoals we dit kennen een heel erg lastig verhaal zal worden. Daarnaast zijn wij als bestuur bij, door ons georganiseerde evenementen, medeverantwoordelijk voor het waarborgen van de regels. Dit kan bij controles en niet naleven van de regels op fixe boetes komen te staan voor ons als club. Daarnaast moet ook met carnaval natuurlijk de gezondheid van eenieder voorop staan.
Afgelopen week zijn de regels wederom strenger geworden en dit maakt dat het er al met al niet goed uitziet.

Inmiddels is na overleg met verschillende (senioren) groepen en wagenbouwers besloten dat de grote optocht zoals we deze kennen in Overlangel niet door zal gaan. Wagenbouwers willen in deze periode aan de wagen beginnen en de grote onzekere factor of er tegen die tijd een optocht gehouden gaat worden, heeft ervoor gezorgd dat iedereen op de vergadering aanwezig het erover eens is:
ĎNu een wagen gaan bouwen met de kans dat deze de schuur helemaal niet gaat verlaten is een te groot risico en kost teveel tijd en moeite.í
Mocht het rond carnaval allemaal zoveel verbeterd zijn dat er alsnog een kleine optocht met loopgroepen en ludieke acts gehouden kan worden, zullen we dit zeker overwegen maar voorlopig ziet het er niet goed uit.

Bij deze willen wij jullie ook mededelen dat het eerste evenement op onze agenda, het 11-11 bal, eind november niet door zal gaan.
Eenieder zal begrijpen dat het organiseren van een dergelijk evenement in de zaal bij Thekes momenteel gewoon niet mogelijk is.
Daarnaast hebben wij in overleg met de nieuwe prins(ses) die we inmiddels gevonden hebben, besloten dat een carnaval zoals hij er nu naar alle waarschijnlijkheid uit gaat zien, niet een carnaval is die je in een speciaal jaar als prins(ses) wilt beleven.
Daarom hebben wij er als bestuur voor gekozen om komende carnaval zonder prins(ses) in te gaan, mocht er alsnog (en laten we het hopen) een carnavalsfeest kunnen komen zullen wij als Nachtgravers dit gaan vieren zonder prins(ses).
Wij als bestuur zijn van mening dat een carnaval voor een prins(ses) bijzonder en compleet moet zijn.
Onder voorbehoud gaan we ook de pronkzitting in januari voorlopig uit onze agenda halen, mocht er tegen deze tijd al wat verandert zijn en is er nog voldoende tijd om alsnog een pronkzitting te organiseren, zullen wij dit heroverwegen, maar ook hier dient geen rekening mee gehouden te worden op dit moment.

Een carnavalskrant met een terugblik op afgelopen jaar en een vooruitblik op aankomend jaar zoals jullie van ons gewend zijn zal er dan ook dit jaar niet komen, misschien dat we nog wat anders kunnen bedenken.
Mochten wij (nieuwe) acties of activiteiten o.i.d. kunnen verzinnen die we dit carnavalsjaar alsnog uit willen gaan voeren zullen wij jullie hier tijdig van op de hoogte brengen via social media, de website en de Driesprong.

Uiteraard blijven wij m.b.t. de carnavalsdagen nadenken over ideeŽn of kleine alternatieven, wellicht dat we rond carnaval in een beter schuitje zijn beland. We zijn ervan overtuigd dat we dan alsnog redelijk snel het een en ander op touw kunnen zetten.
Vooralsnog dient er rekening mee gehouden te worden dat carnaval 2021 in zijn geheel een heel lastig verhaal gaat worden. Een feesttent waarin anderhalve meter afstand gehouden moet worden is voor ons geen optie.

Hopende op ieders begrip en blijf gezond,

Bestuur cv. de Nachtgravers

Volg ons ook via: Facebook, Twitter en Instagram Instagram
© Copyright 2023 - Alle rechten voorbehouden