Home > Actueel > Nieuws > Het Nachtgravers schopje van: Pieter van Poppelen

Actueel

Nieuws

Het Nachtgravers schopje van: Pieter van Poppelen

16 december 2020 - Iedere 2 weken wordt het schopje doorgegeven aan een Nachtgraver die over zijn of haar favoriete carnavalsmoment vertelt. We hopen dat we de lezers hiermee toch een beetje een carnavalsgevoel kunnen geven.

Op de vraag van Chris Kamps wat (voor gevoel) er door me heen gaat tijdens de solo is, heel veel lucht! Sinds het eerste muziektheater is het nummer Swinging on the street ook een carnavalsnummer geworden die we als ’t KON regelmatig, op verzoek, spelen tijdens carnaval.

Na mijn prinselijke jaren ben ik actief muziek gaan maken bij ’t KON. We proberen dan ook als KON om bij zoveel mogelijk activiteiten van CV de Nachtgravers aanwezig te zijn om onze vrolijke blaasmuziek te laten horen. Dit doen we onlangs al 25 jaar en als jubilerend kapel werd er het afgelopen carnavalsjaar zelfs een thema door C.V. ‘t Kumt Goed aan gewijd met een prachtige wagen. Ook hebben ze diverse carnavalsnummers gemaakt over ’t KON en voor mij persoonlijk een eigen nummer geschreven. Meiden en mannen het was fantastisch!

De jaren 2004-2005 waren voor mij speciaal omdat ik toen uitverkoren was om Prins van het Nachtgraversrijk te mogen zijn. Het waren leuke maar intensieve jaren samen met mijn Adjudant Frank en Pages Annemieke en Susan. De prinsonthulling vond ik spectaculair, Mini(Tommy) Cooper alias Theo van de Elzen met z’n goochel act. De opmaat naar de carnaval waren de pronkzittingen. We begonnen op donderdag met de generale repetities die tot in de “te” late uurtjes duurden met de mannen van de Raad met aansluitend, na een paar uurtjes slapen, koffie met Bossche Bollen om 7.30 uur bij de Boerenbond destijds.

Het programma was druk maar leuk, op vrijdagmiddag de schoolcarnaval, bijna niet meer voor te stellen, en s ’avonds het 50 bal. Zaterdag ziekenbezoek afleggen, de optocht in Deursen de openingsmis en het openingsbal. Zondag ziekenbezoeken, optocht Herpen en in de avond naar de Loonse Eg. Voor de jeugd dit was het café aan de dijk naast de kerk, de thuisbasis van DJ Marcos. Op maandag de grote dag! De fantastische optocht door de straten van Overlangel, een mooie ervaring om dit vanaf de prinsenwagen te mogen beleven. Met aansluitend matinee, prijs uitreiking en feestavond. Dinsdag hadden we de kindermiddag en afsluitavond, dit allemaal in de Petjes Bar.

Wat mij ook altijd bij blijft was ons optreden van K3(met Frank en Mark) tijdens een kindermiddag om een belofte in te lossen met bestuurslid Janny vd Elzen. Ook de dankavond die we(afvaardiging van de bestuur en raad) organiseerden, de feesttent bij familie Sweep in de tuin en de Nachtgravers Dinershow met 5 gangen, waren geslaagd.

Het carnalallen. waar wij als KON aan deelnamen, waren ook altijd gezellige avonden met veel muzikale strijd! Hierbij denk ik dan ook aan Gert-Janssen die een geduchte tegenstander was en het laatste jaar als uitbater van de kroeg met de eer ging strijken als winnaar!

Hierbij wil ik dan ook graag het schopje doorgeven aan Gert-Jan Janssen hoe hij, als kroegbaas, de carnaval altijd heeft beleeft.

Het Nachtgravers schopje van...
Volg ons ook via: Facebook, Twitter en Instagram Instagram
© Copyright 2024 - Alle rechten voorbehouden