Home > Actueel > Nieuws > Het Nachtgravers schopje van: Gert-Jan Janssen

Actueel

Nieuws

Het Nachtgravers schopje van: Gert-Jan Janssen

30 december 2020 - Iedere 2 weken wordt het schopje doorgegeven aan een Nachtgraver die over zijn of haar favoriete carnavalsmoment vertelt. We hopen dat we de lezers hiermee toch een beetje een carnavalsgevoel kunnen geven.

Allereerst bedankt Pieter voor het doorgeven van het schopje, over hoe wij als kroegeigenaren ( Gert-Jan en Lucienne ) de carnaval beleefden.
Voor ons hadden we het gevoel dat carnaval het hele jaar wel als een rode draad door het jaar mee ging. Dit ook al omdat we met de meeste wel een band hadden en dat bij ons de Petjes bar alles wel georganiseerd, vergaderd en gefeest werd.
Het mertje de afspraken van het bestuur de jaar vergaderingen en uiteraard het verloop van de carnaval.
Het begint voor ons ongeveer al in nov met de benoeming van de prins en voor de carnaval begint uiteraard de pronkzitting ( waar ik het vaak moest kunnen, vond ik alleen maar mooi) of het carnallalen ( En die geweldige eerste prijs, of nie Pieter: zo ontstond voor jou de naam van mij eeuwige tweede.) Geweldige dagen vooraf waren dat, zowel voor, als na de repetities en de nabesprekingen daarna zowel voor, als achter werd er wel na gefeest. Tot in de late uurtjes, echte Nachtgravers.

Vrijdags voor alles begon overdag het ontvangst van de raad met prins om zich op te maken om naar school te gaan en daarna nog effe na borrelen, voordat het 's avonds doorging met de ouderen, een geweldige avond voor de oudere die speciaal voor hen een geweldige avond voorgeschoteld kregen. Met medewerking van ít KON. Dit was in de zaal en in het cafe het bouwerbal waar PLOG Mín oude clubje, Ge kunt me wa, Nog efkes, Stelt niks veur en up coming Maf mar moi en Nie mauwe mar bouwe.
Niet te vergeten, ons eenmalige doe raar met je haar party waar sommige vrouwtjes bij thuiskomst van hun mannetje niet blij met waren.
Zaterdags met de opening na de kerkdienst begon het feest gedruis, ging het los tot 's nachts in de late uurtjes.

Zondags naar Herpen met de hele stoet prins en aanhang, naborrelen en feesten bij Thekes en weer terug. Vrrkrr zat dan al netjes op ons te wachten met de kids onder het genot van een drankje en een hapje, waarna Gauw Blauw zich aansloot. Daarna weer bijeenkomst bij de Petjesbar van de prins en zijn gevolg om door te gaan naar de Loonse Eg . Daar waar Lucienne dan ook mee heen ging op haar vrije avond en waar de zondag werd afgesloten.

Maandag was bij de Petjesbar onze dag. De hele dag carnaval van 's morgensvroeg tot 's avonds laat of beter gezegd ís nachts. We hadden er altijd wel bij die effe een tukkie tussen door deden ( of nie Kerst ). Het begon met de optocht de prijsuitreiking, het eten en 's avonds groots feest in de zaal. Alles bij elkaar een geweldige dag.

Dinsdags de af sluitingsdag met 's middags voor de kinderen een leuke kindermiddag en weer 's avonds een geweldige afsluiting met ons traditionele eierbuffet. Dit was meestal mijn vrije avond en ging zelf mee feesten.

Woensdag poetsdag waarna we 's avonds met het voltallige personeel zelf gingen eten en naborrelen.

Zo kwam er aan deze mooie tijd een eind ten onze spijt. En zijn er veel traantjes gevloeid tijdens onze laatste carnaval.
Wij Lucienne en Gert-Jan denken vaak terug aan deze super leuke tijd die we hebben mogen beleven in Onze Petjebar!!
Die er helaas niet meer is. Maar als we in Overlangel zijn worden er nog vaak leuke annekdotes opgehaald van onze tijd met jullie in de kroeg, nog altijd leuk om te horen.

Graag geef ik het schopje door aan Tonny van Haren, onze vaste ober die al oberde voor onze tijd en hoe hij zijn carnaval beleefde.

Ps. Pieter nog bedankt voor het mooie liedje waar we met de Vier Viltjes nog groot succes mee hadden.

Het Nachtgravers schopje van...
Volg ons ook via: Facebook, Twitter en Instagram Instagram
© Copyright 2024 - Alle rechten voorbehouden