Home > Actueel > Nieuws > Het Nachtgravers schopje van: Chris Kamps

Actueel

Nieuws

Het Nachtgravers schopje van: Chris Kamps

3 december 2020 - Iedere 2 weken wordt het schopje doorgegeven aan een Nachtgraver die over zijn of haar favoriete carnavalsmoment vertelt. We hopen dat we de lezers hiermee toch een beetje een carnavalsgevoel kunnen geven.

Allereerst Roel bedankt voor het doorgeven van het Nachtgravers schopje.

Ook al ben ik (Chris Kamps) als Grunninger geboren, toch kan ik wel zeggen, dat het carnavalsbloed door mijn aderen loopt. Zo ver als ik in mijn geheugen kan terug graven, doe ik ook al mee aan de Langelse optocht. Niet meelopen aan die optocht, zou ik me dan ook niet kunnen voorstellen. Vroeger o.a. met de Ruysbuurt of samen met Thomas (Strik) met het huisje, waar we verscheidene jaren mee rondliepen.

De optocht van 1990 is n van de optochten die me nog erg is bijgebleven. Mijn vader werd op carnavalsmaandag 50 jaar en ik had een Abraham gemaakt op een karretje om mee rond te lopen. Helaas werd de optocht afgelast vanwege de storm en ik was ontroostbaar. Gelukkig ging de optocht de dinsdag erna door, maar dan met alle teksten in de verleden tijd.

In 1995 zijn we gestart met C.V. Ge Kunt Me W! Volgens Gauw Blauw waren we het aanstormende talent en we hebben in de jaren erna flink ons best gedaan om die titel waar te maken. Het waren de tijden dat Eh Lot Gefrot nog bestond en de jaren dat Gauw Blauw en Plog nog flinke wagens bouwden.

Het mooiste van carnaval vind ik de gezelligheid, gebroedelijkheid en saamhorigheid onder het genot van een drankje. Het is moeilijk uit te leggen, je moet erbij zijn. Voor ons als carnavalsvereniging is het de laatste jaren meer en meer een renie geworden. Vooral op carnavalszaterdag, als (bijna) al onze leden uit het hele land/wereld weer naar Overlangel afreizen. Beginnend met een carnavalsbuffet om daarna in het feestgedruis te gaan storten in een bepaald thema. Vroeger ook mooie tijden gehad in de Petjes Bar en de laatste tijd in feesttent. Dinsdags met carnaval had ook wel wat in de Pet, lekker hangen aan de bar met een biertje, stuiterballen, snoep, speelgoed, fluitjes, etc. etc.

Carnaval is voor mij niet alleen, die dagen met carnaval zelf, maar ook de voorbereidingen voorafgaand. Vooral "vroeger" toen we nog wagens bouwden. Ik was erg veel terug te vinden in de bouwschuur samen met ons vaste groepje. Erg mooie tijd, die ik niet had willen missen en zo weer op zou willen pakken, als dat zou kunnen. We hadden een eigen stijl van wagens bouwen, waarbij we vaak tot op het laatste moment nog bezig waren en als we al tekeningen hadden, dan maakte Hend die zelf. En menig jaar, lag Loek nog te slijpen en lassen net voor de start van de optocht en was Paul nog met de muziek bezig.....

Carnaval 2021... Kunnen we doorgaon? Hossen of toch stilstaon? Hoe begrijpelijk ook, maar het blijft toch moeilijk voor te stellen dat wij dadelijk in februari in een tent op de B Kamps Brink dit mooie feest niet kunnen vieren. Afgelopen jaar heeft Gijs het al een beetje kunnen meemaken, maar hopelijk kan ik hem in 2022 laten zien, hoe wij in het Nachtgraversrijk het mooiste feest van het jaar vieren.

Wat er ook gebeuren zal, we vieren altijd carnaval!

Dit was in het kort, hoe ik carnaval beleef. Graag wil ik het schopje doorgeven aan Pieter van Poppelen. Carnaval in het Nachtgraversrijk kan niet zonder 't KON en waar 't KON is, is Pieter ook vaak. Ben wel benieuwd bijvoorbeeld wat voor gevoel er door hem heen gaat, als hij z'n solo doet.

Oh, ja, Heinz, bedankt voor het opbouwen!

Het Nachtgravers schopje van...
Volg ons ook via: Facebook, Twitter en Instagram Instagram
© Copyright 2024 - Alle rechten voorbehouden