Home > Actueel > Nieuws > Het Nachtgravers schopje van: Roel van Dinther

Actueel

Nieuws

Het Nachtgravers schopje van: Roel van Dinther

18 november 2020 - Iedere 2 weken wordt het schopje doorgegeven aan een Nachtgraver die over zijn of haar favoriete carnavalsmoment vertelt. We hopen dat we de lezers hiermee toch een beetje een carnavalsgevoel kunnen geven.

Voor mij de eer om af te mogen trappen met 'het Nachtgravers schopje van', om hierin kort mijn carnaval door de jaren heen aan te mogen geven. Natuurlijk als eerste de afgelopen twee jaar, toen heb ik carnaval hier in het Nachtgraversrijk als prins mogen vieren. Heel anders dan voorgaande jaren maar echt een unieke ervaring welke ik zeker niet meer ga vergeten. Dat geldt ook voor het zijn van jeugdprins, in 2004, samen met Prins Pieter. De voorbereidingen voor 2021 hadden nu eigenlijk al in volle gang moeten zijn, en dan was het ook tijd om het schopje over te dragen, maar een nieuwe prins(ses) komt er dit jaar helaas niet.

Al vanaf jonge leeftijd vier ik carnaval hier in het nachtgraversrijk, in 1998 ben ik begonnen bij de carnavalsgroep Kei Gaaf, wat later C.V. Maf Mar Moi is geworden. Door de jaren heen hebben we vele wagens gebouwd waarvan ik Kannibalen en Houthakkers persoonlijk de mooiste vond. Met het bouwen zelf hield ik me zeker bezig, en dan vooral lassen en plakken, alles goed eigenlijk zolang het maar geen schilderen was. De laatste paar jaar hebben we wat minder gebouwd maar actief blijven we als groep zeker. Afgelopen jaar hebben we ons 22 jarig bestaan mogen vieren en hier gaan er zeker nog meer bij komen. Hoogte punten, in de vorm van prijzen, hebben we voornamelijk in de jeugd gehad. Bij de senioren hebben we de wisselbeker één keer in ontvangst mogen nemen.

Tijdens de carnavalsdagen zelf ben ik zoveel mogelijk in het Nachtgraversrijk te vinden. Hier is het namelijk altijd een groot feest en iedereen heeft schik met elkaar. Dat is ook wat het zo mooi maakt, jong en oud alles loopt met de polonaise mee en viert het feest samen. Iedere dag carnaval heeft zo zijn leuke kanten maar mijn favorieten zijn toch de zaterdag avond en maandag als we meteen na de optocht de tent in gaan en dan door feesten tot laat in de avond. De laatste paar jaren carnaval in de tent zijn dan wel anders dan in de Petjesbar, zoals het ontbreken van de after-party in het café, maar het heeft ook weer een leuke sfeer en minder is het dus zeker niet. Als ik er nog een paar dagen bij mag halen welke er voor mij extra uit springen dan zijn dat onder andere de lochtste mins verkiezing waar ik als smurf aan mee heb gedaan. En zeker toch ook de dinsdag in de Petjesbar toen de Trom 'overleed', dat was wel een van de meest ludieke dagen. Hopelijk kunnen we in februari toch iets van carnaval vieren, het blijven toch de leukste dagen van het jaar.

Graag wil ik het schopje doorgeven aan iemand van cv GKMW, hier hebben we namelijk vele bouwkunsten van overgenomen en ben benieuwd hoe ze nu tegen de carnaval aankijken, daarom wil ik het schopje graag aan Chris Kamps doorgeven.

Het Nachtgravers schopje van...
Volg ons ook via: Facebook, Twitter en Instagram Instagram
© Copyright 2024 - Alle rechten voorbehouden