Home > Actueel > Nieuws > Het Nachtgravers schopje van: Gerry Reijs

Actueel

Nieuws

Het Nachtgravers schopje van: Gerry Reijs

2 november 2022 - De opening van het nieuwe carnavalsseizoen staat voor de deur en daarom starten we weer met 'het Nachtgravers schopje van'. Ditmaal aan het woord; Gerry Reijs.

Ruben bedankt voor het doorgeven van het nachtgravers schopje!!

Gerrie ReijsIk als echte Smous uit Zeeland ben nu in het Nachtgraversrijk.
Bij mij is het carnavalsvirus 55 jaar geleden begonnen, ik ben geboren tijdens de carnavals optocht in Zeeland. En met Halfvasten gedoopt dus hoe wil je het binnen krijgen,
Ons Pap en Mam waren ook erg betrokken bij de carnaval en wij als kinderen moesten dus ook overal aan mee doen. Toen we groter waren deden we ook mee met de kinder optocht. En mijn Moeder naaide toen ook altijd onze kleding, En S avonds mee naar het matinee. Dus mijn tijd in Zeeland doorgebracht bij Cafe Het Zuid en later de Morgenzon.
Waar ik uiteindelijk Willy heb leren kennen.
En toen werd carnaval voortaan gevierd in het nachtgravers rijk. Willy ging bij de Raad van 11 en ik bij de Dames van de raad.
Wat was dat een onvergetelijke tijd zeg!! Samen met Dorie van Eldijk, Hannie Ermers en Helga Sweep zoveel lol beleefd.

Op de maandag was het bij ons altijd een drukte van jewelste, iedereen liep in en uit, familie over de vloer. Helga was dan altijd vroeg bij ons want er moest soep en broodje knak klaar gemaakt worden voor de Raad die al bij de prinsenwagen waren.
Dan met de hete pannen en brood over straat naar de wagen. Daarna weer thuis voor de familie weer alles klaar maken.
Ik vond altijd de vrijdagavond het 50 bal het mooiste. Samen met Hester van de Boogaard ben ik ook nog page geweest van Prins Bert en Prins Joop. Dat was ook een leuke tijd dat je overal bij mocht
zijn.

Gerrie Reijs

Toen er kinderen kwamen hebben we een stapje terug gedaan, maar het virus bleef want op zondag gingen we naar de optocht in Herpen kijken met onze Vrrrkrrr babys . Daarna naar de Petjesbar en dan stonden er een paar maxi cosi s op de tap.
Rara hoe kan het ook anders dat Lisanne en Ronald het virus ook hebben opgelopen,

Gerrie ReijsToen de kinderen zelf een carnavalsgroep kregen hebben wij ook mee geholpen met het plakken van de wagens totdat ze onze hulp niet meer nodig hadden. Er werd optocht gelopen in Herpen en Overlangel.
Toen Ronald in groep 7 zat werd hij samen met Rosan van Haren Prins en Prinses, en Lisanne en Leonie Lam waren de pages.
Wij als groep gaan ook nu de kinderen bij iedereen zijn eigen weg gaan er ook nog steeds een gezellig feestje van maken met zn alle. Eerst verzamelen voor koffie bij Dorettie of bij ons en dan op pad. En na afloop word er nog bij iemand een ei gebakken om na te kletsen en te borrelen.

Gerrie ReijsIk heb jaren met Riek van Dijk kleding genaaid voor Maf mar moi, Bij Riek in de serre en huiskamer was het toen altijd een drukke boel. Maar erg gezellig, naaien met kop thee en veel geklets,
Nu alweer enkele jaren voor T kumt goed, samen met Lenny Lam .Of bij ons in huis en de andere keer bij haar in huis.
Toen Frank Prins was hebben we het ook alles van dichtbij mee mogen maken. Dat was ook een mooie tijd. Met zijn Prinsmobiel.

Lisanne is nu samen met Anniek Reijs page van Prins Roel en Adje Jarno. Dat door de corona al enkele jaren duurt maar dan nu toch ook afscheid nemen en plaats maken voor de nieuwe Prins en zijn gevolg.
Dus al met al hebben wij als gezin denk ik genoeg bij gedragen aan het feestgedruis en ons Lisanne en Ronald zullen er nog volop in mee gaan.
Ik hoop dat er nu weer een mooi feestje gemaakt kan worden en dat er weer mooie wagens door de straten kunnen rijden,
Want het is en blijft een mooi feestje voor jong en oud!

Gerrie Reijs

Bij deze geef ik graag het Schopje door aan Joop Reijs die ook altijd heel actief was in het Nachtgraversrijk.

Het Nachtgravers schopje van...
Volg ons ook via: Facebook, Twitter en Instagram Instagram
© Copyright 2024 - Alle rechten voorbehouden