Home > Actueel > Nieuws > Het Nachtgravers schopje van: Jan Reijs

Actueel

Nieuws

Het Nachtgravers schopje van: Jan Reijs

30 november 2021 - Iedere 2 weken wordt het schopje doorgegeven aan een Nachtgraver die over zijn of haar favoriete carnavalsmoment vertelt. We hopen dat we de lezers hiermee toch een beetje een carnavalsgevoel kunnen geven.

Willy Banken bedankt voor het doorgeven van het schopje. Willy het jaar dat jij prins Willy d'n 1e werd, ben ik in 2008 bij de Raad van Elf gekomen. De Raad van Elf had jong bloed nodig werd door het bestuur gezegd en ik heb mijn eigen toen maar met frisse zin voor de raad van elf aangemeld, samen met Jeroen van Summeren. Het jaar erop volgde er toen nog meer. Geen minuut heb ik er spijt van gehad. Na enkele jaren in de raad werd mijn de dag van het 11 en 11 bal 's ochtends, ik lag nog op bed, door Barry Voet gevraagd of ik adjudant wilde worden bij Sjaak Ermers, daar hoefde ik niet lang over na te denken en heb gelijk ja gezegd. Die 2 jaar waren prachtig en oh, wat was die man gek! Pages waren Ilse Voet en Heidy vd Wielen in het 1e jaar en in het 2e jaar met Jenny Ermers, Anneleen van Steen en Suzan van den Broek.

Als je dan adjudant bent is er nog een stapje hoger in het Nachtgraversrijk en dat is prins worden. Enkele maanden voor de prinsverkiezing het jaar erop kreeg ik een smsje van Janny van den Elzen of het niet niks was voor mijn om Prins van het Nachtgraversrijk te worden. Naar een aantal dagen nagedacht te hebben, heb ik ja gezegd. Ik heb het tot het prinsenbal voor iedereen geheim weten te houden, alleen mijn goede vriendin Hanny Arts had ik in vertrouwen genomen.

Tijdens de onthulling was ik behoorlijk gespannen en dacht dat de onthulling helemaal verkeerd ging, ik viel namelijk al af tijdens de spelshow en moest naar het kleine zaaltje bij de Petjesbar en toen zei ik in paniek tegen de organisatie "het gaat fout jongens, ik moet overblijven want ik wordt prins Jan dun 2e", maar gelukkig was het allemaal goed geregeld en daar was ik dan prins Jan dun 2e!! Als adjudant koos ik voor Danny van Summeren en mijn pages werden Monique Voet en Suzan van den Broek en als grote verassing kreeg ik ook nog een hofnar, Ferry Voet, deze kwam zijn afspraak na "als jij prins wordt Post dan wordt ik Nar". Een heel mooi carnavalsjaar volgde van onthulling, naar uitwisselingen, pronkzittingen en een hele mooie carnaval in de Petjesbar met het hele gevolg en bestuur van CV de Nachtgravers en natuurlijk alle carnavalsvierders in onze 3 dorpen. Een ding vond ik minder aan het prins zijn dat ik op grote hoogte moest staan op de prinsenwagen en oh wat krakte da ding, maar als je dan via 't Kon naar de Petjesbar wordt begeleidt en je ziet de zaal vol stromen met jonge kinderen en volwassenen dan geeft dat je een machtig gevoel. Prachtig dat prins zijn maar 1 jaar was voldoende voor mij, ik ging weer een stapje terug en werd weer lid bij de Raad van Elf. Dat rustig aandoen was van korte duur want ik werd gevraagd als spreekstal meester van de Nachtgravers, wat ik met veel plezier heb gedaan, samen met het oude bestuur maar ook met het huidige.

Tegenwoordig ben ik gewoon nog raadslid en dit doe ik met veel plezier. Uitwisselingen maar ook de advertenties voor de krant ophalen en rondbrengen samen met munne raadsmaat Heinz, wij drinken dan diverse pilskes en eten menig snackjes op de route. Verder doe ik diverse hand en spandiensten bij de raad maar het voornaamste voor mij is veul schik maken met de Raad en alle ander nachtgravers van Overlangel, Neerloon en Keent. Helaas tijdens het schrijven van mijn stukske staat de carnaval weer op losse schroeven in verband met de corona, maar 'fingers crossed' dat het goed komt!!

Tenslotte wil ik het schopje in de familie houden en doorgeven aan Hannie Voet-Kleijnen die veel vrijwilligerswerk doet voor de nachtgravers zoals foto's maken, het verzorgen van versnaperingen tijdens de carnaval en ook heeft zij meegewerkt met het in elkaar zetten van de mooie carnavalskranten van de afgelopen jaren.

Met vriendelijke carnavalsgroeten, Jan 'de Post'

Het Nachtgravers schopje van...
Volg ons ook via: Facebook, Twitter en Instagram Instagram
© Copyright 2024 - Alle rechten voorbehouden